Deze cashewnoten cream is heerlijk op een boekweit cracker of zelfgemaakte zadencrackers.
Cashewnoten
Cashewnoten zitten vol van de goede mineralen en vitaminen. Ze bevatten veel ijzer, magnesium, mangaan, seleen, zink, kalium en calcium. Voor de vegetariërs onder ons is dit een goede bron voor B vitamines, ze bevatten namelijk B1, B2, B3, B5, B6 en B11. Ook vind je vitamine K in de noten.
Tevens zit er in verhouding weinig vet in cashewnoten in vergelijking met andere noten. 75% van dit vet is oleïne, deze olie zit ook in olijfolie, en zorgt ervoor dat de triglyceride in het bloed wordt verlaagd.
Ingrediënten
250 gram geweekte cashewnoten {minimaal 4 uur geweekt}
zee- of himalayazout
paprikapoeder, kerriepoeder en komijnzaadjes of een mix van kruiden naar eigen smaak
eventueel een scheutje water als je je spread wat dunner wilt maken
zee- of himalayazout
paprikapoeder, kerriepoeder en komijnzaadjes of een mix van kruiden naar eigen smaak
eventueel een scheutje water als je je spread wat dunner wilt maken
Stop al je ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix alles tot een romige massa en smeren maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten