dinsdag 22 december 2015

D.I.Y. VERZORGING | Gezicht- en lipbalsem


HET MAKEN VAN JE EIGEN GEZICHT- EN LIPBALSEM WAS NOG NOOIT ZO GEMAKKELIJK MET DIT BASIS RECEPT.


VOORDELEN VAN D.I.Y.


Vaak worden in verzorgingsproducten chemische meng- bind- en conserveringsmiddelen verwerkt om het product langer houdbaar te maken of om het product beter te laten mengen. Niet alle chemische toevoegingen zijn ook goed voor jouw huid.

Ook worden er vaak geur- kleur- en smaakstoffen toegevoegd om het een leuk kleurtje te geven die beter verkoopt of om een geur toe te voegen waar de ingrediënten duur van zijn en de geurstoffen goedkoop. Je denkt dan dat je aardbeien balsem koopt, maar er is geen aardbei in de buurt van het product geweest.

Water wordt ook vaak toegevoegd om het product op een goedkope manier te op te vullen, je betaalt dit water ook, terwijl het geen actieve toevoeging heeft aan de werking van het product.

Het maken van je eigen producten heeft heel veel voordelen. Je kan je eigen favoriete ingrediënten toevoegen en je weet zelf wat je erin doet. Het is vaak goedkoper omdat je alleen voor de basis ingrediënten betaalt en niet voor een merk.

Naast dat het leuk is om het voor jezelf te maken is het natuurlijk een leuk cadeau om weg te geven!


INGREDIENTEN VOOR EEN D.I.Y. GEZICHT & LIP BALSEM10 gram bijen- of sojawas

5 gram shea-, cacao- of mangoboter

50 ml jojoba of zoete amandel olie

2 capsules vitamine E olie


Optioneel kun je 6 tot 12 druppels etherische olie toevoegen. Bijvoorbeeld; lavendel, neroli, ylang ylang, jasmijn, geranium, sandelhout of roos.

Of kun je ook een natuurlijke kleurstof als bietensap toevoegen. De textuur kan hierdoor wel veranderen en het kan dan zijn je de hoeveelheden iets moet aanpassen om een mooie balsem te krijgen. Door de toevoeging van planten- en fruitextracten, als bietensap, word je houdbaarheid minder.


HOE MAAK JE DE BALSEM?


Smelt de was en boter au bain marie. Als dit is gesmolten giet je er de plantaardige olie bij en roer het totdat er een mooi mengsel ontstaat. Haal jouw mengsel van de warmtebron en zodra het mengsel gaat stollen voeg je eventueel de etherische olie of de natuurlijke kleurstof toe. Giet daarna het mengsel in kleine potjes of blikjes en klaar is jouw eigen balsem.


GEEN TIJD?


In de BewustGoed Webshop vind je kant & klare natuurlijke verzorgingsproducten. GO GREEN! EN SHOP NATUURLIJKE HUIDVERZORGING- OF COSMETICA PRODUCTENGeen opmerkingen:

Een reactie posten