DEZE HOMEMADE NOTEN- ZADEN- EN VRUCHTENREEP IS SIMPEL OM TE MAKEN EN MAKKELIJK MEE TE NEMEN. LEKKER ZONDER SUIKER, ZUIVEL EN GLUTEN.
Wat heb je nodig
40 gram gedroogde dadels
20 gram rozijnen
50 gram ongebrande noten naar keuze {zelf even roosteren}
20 gram ongebrande zaden {zelf even roosteren}
Voor een hartige versie kun je Himalyazout, gedroogde rozemarijn en/of Goij bessen toevoegen
Hou je meer van zoet, voeg dan kaneel, koek of speculaaskruiden toe.
Heb je meer behoefte aan verfrissing gebruik dan sinaasappelrasp en/of citroenrasp.
De hoeveelheden hierboven genoemd zijn een uitgangspunt. Wil je meer of minder van iets gebruiken, of meerdere gedroogde vruchten als bijvoorbeeld vijgen, ga je gang! Is het te droog? gebruik een beetje kokosolie. Is het te nat? Gebruik dan wat meer noten of voeg een klein beetje notenmeel toe.
Bereiding
Pureer de gedroogde dadels en zet deze apart
Rooster de zaden en noten zelf, hierdoor breek je veel fytinezuur af
Crush de noten kort {niet te fijn} in een vijzel of kort malen in je keukenmachine
Meng de vruchtenpasta, noten en zaden door elkaar
Voeg de gewenste zout, kruiden en specerijen toe en meng deze erdoorheen
Druk het geheel in een platte ovenschaal samen tot een plak van ongeveer een zelfde dikte
Dek de schaal af en zet het 2 uurtjes in de koelkast
Haal de schaal uit de koelkast en snijd de plak in mooie repen met een stevig mes
Klaar! berg ze op in een mooie glazen pot met goed afsluitbare deksel en geniet van je homemade Noten- Zaden- en Vruchtenreep!
Tip: Neem je ze mee voor onderweg, verpak ze dan in deze handige herbuikbare zakjes van Lunchskins.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten