dinsdag 19 april 2016

Liftend door Nederland {Samenvatting}


HALF MAART BEN IK SAMEN MET MIJN NICHTJE ELINE ÉÉN WEEK LIFEND DOOR NEDERLAND GEREISD. WE HEBBEN VEEL LEUKE DINGEN MEEGEMAAKT EN HELE LIEVE MENSEN ONTMOET. LEES HIERONDER ONZE AVONDTUREN.Maandag

De eerste dag zit erop. Vanmorgen begonnen in Utrecht bij een benzinestation net buiten de stad. Vanuit daar zijn we door een Ziggo monteur naar een benzinestation langs de A27 gebracht. Hoera, onze eerste lift is een feit! 

Bij het benzinestation troffen we Alex aan die ons wel naar Almere wilde brengen. Een zeer luxe reis met Jus d'Orange en panorama dak! Langs de A6, hebben we heerlijk geluncht. We liepen net richting de parkeerplaats om de volgende lift te regelen toen we aan de praat raakte met een gemeentewerker, prompt komt Johannes aanlopen en biedt ons een lift aan richting Drachten. Vlakbij Joure kregen we een lekke band, ai ai. Gelukkig was Johannes automonteur!! Na een klein uurtje waren we weer onderweg. De buurman van Johannes, Geert heeft een gastenverblijf en daar mogen we blijven slapen, fijn dat we de tent nog even kunnen overslaan. Tot zover bevalt het liften goed! Lekker vrij, de tassen zijn wel zwaar...

Dinsdag
Dag 2 is bijzonder begonnen met een geboorte van een lammetje. 'T arme ding zat vast en de buurman moest even komen helpen anders zou het niet overleven. Gelukkig is alles goed gekomen.

Na een zeer uitgebreid ontbijt, verlieten we de woonplaats van Doutze Kroes richting Leeuwarden. Na 10 min. langs de weg te hebben gestaan nam Bert ons mee! Eerst langs de VVV in Leeuwarden, die ons wees op de Neushoorn, een cultureel, muzikaal café/school. Daar hebben we geluncht en genoten van de inspirerende plek.
Daarna gingen we nog meer cultuur snuiven in het Fries Museum, daar was een leuke tentoonstelling over breien. Vanavond slapen we bij Bijan {via AirBnB} en gaan we naar een quiz in een café. Ben erg nieuwsgierig!
Woensdag

Dag 3, gisterenavond konden we helaas niet meer meedoen met de quiz, dus zijn we wat wezen drinken in Shooters, het was zo gezellig {en dat op een dinsdag} dat we pas om 4.30 aankwamen in het appartement.

Onze host Bijan is een echte schat, ooit gevlucht uit Afghanistan en nu verloofd en eigenaar van kat Billy!

Om half 11 liepen we richting de snelweg om richting Franeker te gaan. We kregen daar onze eerste vrouwelijke chauffeur Linda en die bracht ons naar Groningen. #planningloslaten

In Groningen hebben we rustig aan gedaan en een kamer geboekt in Butt Get Hotel. Daar even het journaal gekeken over de verschrikkelijke gebeurtenis in Brussel. Dat was een beetje langs ons heen gegaan, door de reis en wilde toch even op de hoogte blijven.


's Avonds heerlijk Indonesisch gegeten en daarna een lekkere muntthee met lavendel gedronken bij de 3 Gezusters.
Morgen willen we richting Zwolle, dus mocht je een slaapplek hebben, dan horen we het graag! {Een stukje grond & toiletfaciliteiten is voldoende}.Donderdag

Dag 4. De laatste dag... Vanmorgen begonnen in Groningen, eerst een stadswandeling gemaakt en daarna richting Zwolle. We moesten even lopen naar de officiële liftersplek, maar hadden daarna al snel een lift naar Zwolle met Ieddel!


In Zwolle heerlijk geluncht bij De Mandarijn en daarna haastig opzoek naar een camping, helaas was het seizoen nog niet echt geopend, dus konden we geen plek vinden. Helaas. In Zwolle alles in de strijd gegooid voor een slaapplek, via Tinder, alle mensen in kroegen aanspreken en via AirBnB, maar helaas was alles te vergeefs. Dus besloten we richting Utrecht te gaan met de trein.


Morgen weer richting Oss. Dan is het tijd om de balans op te maken! Nu genieten we nog even van onze laatste kilometers.


Vrijdag

Vandaag weer thuis van een zeer ontspannen & inspirerende rondreis door Nederland. Heel veel lieve, mooie mensen ontmoet! Mocht je twijfelen om het ook eens te ervaren, zeg ik DOEN! Je leeft zo in het nu en je ontdekt hoe mooi, gastvrij & liefdevol de Nederlanders zijn.
Grappig dat ik terug naar huis ook weer lifters tegen kwam {twee kabouters, ;o)}, ze gingen richting Nijmegen, om daarna richting Duitsland te gaan. Leuke mensen die lifters, ;o).


Deze reis heeft mij doen besluiten dat ik zeker nog een keer liftend op reis ga waarschijnlijk voor een langere tijd. Misschien weer in Nederland, je hoeft niet ver te gaan om te vinden wat je zoekt.


Eline bedankt voor dit fantastische avontuur! Mischa Freijters voor de goede zorgen van BewustGoed en ik bedank Simone van Lith voor het oppassen op mijn twee cavia meiden!


Iedereen bedankt voor de lieve berichtjes en ik wens jullie een hele fijne dag!!


Met vrolijke groet,


Christa
Geen opmerkingen:

Een reactie posten